Skip to main content

De treinen rijden weer!!!

Op zaterdag 14 september 2024 rijden er weer treinen op het Halve Zolenpad. Het thema van de Open Monumentendag 2024 is ‘routes, netwerken en verbindingen’ en heemkundekring De Erstelinghe, heemkundevereniging Sprang-Capelle en heemkundekring Op ’t Goede Spoor hebben in samenwerking met de gemeente dat zo letterlijk mogelijk opgepakt. We gaan de vroegere spoorverbinding tussen de drie kernen Waspik, Sprang-Capelle en Waalwijk voor één dag herstellen door het laten rijden van twee treintjes, de Hank-o-Motief.

Voor de veiligheid zijn ook een EHBO’er en een verkeersregelaar aan boord en om je meer te vertellen over de spoorlijn en de omgeving reist er ook een gids mee.

De trein vanuit Waalwijk heeft door onvoorziene omstandigheden maar 22 zitplaatsen. Meld je bij aankomst op het “station” bij de stationschef, dan krijg je – zolang de voorraad strekt – een gratis voucher voor de treinrit. Toegang tot de treintjes uitsluitend met die voucher.

VOL = VOL !!

De treinen vertrekken ’s ochtends om 10.00 uur vanuit Waalwijk en Waspik, ’s middags om 13.30 uur. In Waalwijk kun je opstappen aan het Halve Zolenpad ter hoogte van de Nonnekesbrug bij het standbeeld ‘moeder en kind’ en in Waspik ter hoogte van de brandweerkazerne. De ritduur is ca. 2½ uur, zie de dienstregeling.

Bij de stopplaatsen zijn door de heemkundekringen kleine exposities ingericht – die ook met de fiets te bezoeken zijn (!) - en meereizende kinderen kunnen tijdens de rit deelnemen aan een leuk letterspel